Afspiegelingsbeginsel

Corporise helpt organisaties met het afspiegelingsbeginsel de reorganisatie vorm te geven.

Meer informatieContact

Denkt u aan een reorganisatie of aan bedrijfseconomisch ontslag voor bepaalde medewerkers? We helpen u rekening te houden met het afspiegelingsbeginsel. We begeleiden en adviseren, zodat u zo veel mogelijk goed personeel behoudt en zich netjes binnen de kaders van de wet beweegt.

Het afspiegelingsbeginsel bepaalt welke volgorde u aan dient te houden wanneer u werknemers om bedrijfseconomische redenen wenst te ontslaan. Een reorganisatie kan een belangrijke bijdrage leveren aan de financiële gezondheid van uw onderneming, maar dat neemt niet weg dat u aan regelgeving gebonden bent.

Corporise kan u helpen het afspiegelingsbeginsel toe te lichten en aangeven hoe dit van toepassing is op uw reorganisatie of het bedrijfseconomisch ontslag waar u aan denkt. We begeleiden en adviseren, zodat u zich netjes binnen de kaders van de wet kunt blijven bewegen. Uiteraard helpen we u desgewenst graag met de implementatie van het afspiegelingsbeginsel.

We hanteren een helder stappenplan om het afspiegelingsbeginsel in kaart te brengen, toe te passen op uw organisatie en dit vervolgens ook te implementeren. We adviseren op basis van onze diepgaande expertise en slagen er dankzij onze uitgebreide praktijkervaring uitstekend in om de haalbaarheid daarvan goed in het oog te houden.

Wanneer krijg ik met het afspiegelingsbeginsel te maken?

Het afspiegelingsbeginsel is van toepassing op verschillende redenen voor ontslag. Is er bijvoorbeeld sprake van een complete reorganisatie of het bedrijfseconomisch ontslag van verschillende medewerkers? Het is in die situaties van belang om rekening te houden met het afspiegelingsbeginsel. We kunnen u daar goed over adviseren en in begeleiden.
Welke dienstverlening kan ik van jullie verwachten?

We verzorgen de begeleiding en het advies met betrekking tot het afspiegelingsbeginsel. Daarnaast kunnen we u goed van dienst zijn met de implementatie van de adviezen die we delen. Op die manier kunnen we u tijdens het volledige proces begeleiden, waardoor u het afspiegelingsbeginsel uitstekend kunt laten toepassen.

afspiegelingsbeginsel
afspiegelingsbeginsel
afspiegelingsbeginsel

Uw bedrijf of bedrijfsonderdeel draait (structureel) verlies en u weet niet hoe u dit aan moet pakken. Corporise gaat aan de slag om slag om de bedrijfsresultaten te verbeteren. Door samen pijnpunten aan te pakken, kunnen we uw resultaten structureel verbeteren.

Wanneer het slechter gaat met uw onderneming kan dat u te maken heeft met liquiditeitsproblemen. We gaan samen met u op zoek naar pijnpunten, waarna we direct aan de slag kunnen om liquiditeitsproblemen aan te pakken.

Om een faillissement te voorkomen staat in 1e instantie “Cash-is-King”. Corporise brengt bij uw bedrijf de expertise binnen om de cashflow in no-time weer op pijl te brengen. Indien nodig regelen we overbruggingsfinanciering en stellen we schuldeisers tevreden.

Veelgestelde vragen

vraag 3

Bewezen succesvol voor bedrijven met:


10 - 300 medewerkers


Liquiditeitsproblemen


> 1 mln omzet

Samen problemen aanpakken?

Corporise heeft alle expertise in huis om uw bedrijf weer gezond te maken. Bel 020 – 820 2280 of vul onderstaand formulier in en we nemen vandaag nog contact op om de mogelijkheden te bespreken.