Interim management

Snel meer resultaat door ondersteuning van interim management

Meer informatieContact

-

Loopt de winstgevendheid terug en is het zaak om snel actie te ondernemen? Kunt u niet langer wachten met de reorganisatie, maar mist u daarmee zelf de ervaring? Het is dan een uitstekend idee om interim management in te schakelen. We helpen u vlot het roer om te gooien en daarmee weer toe te werken naar een succesvolle onderneming.

Interim management helpt een reorganisatie op een succesvolle manier door te voeren. Een frisse wind van buitenaf helpt wat afstand te creëren en op die manier de beste keuzes te maken. Het resultaat? Snel werken aan verbetering en een stabiele winstgevendheid van de onderneming op zowel de korte als de lange termijn.

Corporise kan uw organisatie helpen met de juiste (gespecialiseerde) interim manager. Deze manager is in staat om de situatie te analyseren. Zodra deze goed in kaart is beschikken we over de expertise en ervaring om een structurele verbetering door te voeren. Binnen interim management richten we ons op een strategische verandering binnen de organisatie, aangedragen door een zelfstandig gespecialiseerde manager.

We analyseren de situatie, rapporteren over onze bevinden en gaan vervolgens daadwerkelijk voor u aan de slag. De gespecialiseerde manager kent de branche, weet wat er nodig is voor een succesvolle onderneming en hoe strategische veranderingen op een duurzame wijze door te voeren zijn. Het resultaat? Interim management dat zowel op de korte als lange termijn z’n vruchten afwerpt.

Wat is jullie belangrijkste toegevoegde waarde?
Interim management vraagt vooral om een kritische houding. We maken een heldere analyse van de huidige situatie door goed kritisch te kijken naar wat er concreet speelt, wat er mis gaat en hoe het beter kan. Het is deze kritische blik die de belangrijkste toegevoegde waarde vormt. We kennen tal van ondernemingen en beschikken over de juiste theoretische kennis om een ommekeer mogelijk te maken.

Wie is de interim manager voor mijn onderneming?
We zoeken voor het interim management naar de juiste interim manager. Dit is iemand die de branche en het type bedrijf dat u heeft goed kent, maar aan de andere kant voldoende afstand kan bewaren. Dit maakt het mogelijk kritisch naar uw onderneming te kijken en op basis daarvan een analyse te maken. De afstand helpt op een effectieve wijze te reorganiseren en er met het interim management voor te zorgen dat u kunt rekenen op een blijvende winstgevendheid.

interim management
interim management
interim management

U heeft werkkapitaal nodig om tegenvallende resultaten te financieren of om een belangrijke investering te kunnen doen. Corporise zorgt ervoor dat liquide middelen toereikend worden door inkomsten te versnellen en uitgaven te vertragen. Wanneer echt nodig, helpen we met verkrijgen van extern krediet.

Uw bedrijf of bedrijfsonderdeel draait (structureel) verlies en u weet niet hoe u dit aan moet pakken. Corporise gaat aan de slag om slag om de bedrijfsresultaten te verbeteren. Door samen pijnpunten aan te pakken, kunnen we uw resultaten structureel verbeteren.

Wanneer het slechter gaat met uw onderneming kan dat u te maken heeft met liquiditeitsproblemen. We gaan samen met u op zoek naar pijnpunten, waarna we direct aan de slag kunnen om liquiditeitsproblemen aan te pakken.

Om een faillissement te voorkomen staat in 1e instantie “Cash-is-King”. Corporise brengt bij uw bedrijf de expertise binnen om de cashflow in no-time weer op pijl te brengen. Indien nodig regelen we overbruggingsfinanciering en stellen we schuldeisers tevreden.

Soms is de acute liquiditeitsbehoefte dusdanig hoog, complex of spoedeisend dat het (in uitzonderlijke gevallen) niet meer mogelijk om faillissement te voorkomen. In dat geval helpen we bij het aanvragen van faillissement en het maken van een succesvolle doorstart.

Veelgestelde vragen

Bewezen succesvol voor bedrijven met:

10 - 300 medewerkers

Liquiditeitsproblemen

> 1 mln omzet

Samen problemen aanpakken?

Corporise heeft alle expertise in huis om uw bedrijf weer gezond te maken. Bel 020 – 820 2280 of vul onderstaand formulier in en we nemen vandaag nog contact op om de mogelijkheden te bespreken.