Corporise is opgericht door Jeroen Rosier, geboren in een ondernemersfamilie en al van jongs af aan bezig met ondernemen. Van het op zijn elfde slijten van afgedankte voorraden van opa op Koninginnedag tot het verkopen van mouwophouders in de meest lelijke kleuren langs de huizen in de buurt. Niet lang hierna werd Jeroen fulltime ondernemer, toen hij op zijn twintigste het bedrijf van zijn vader overnam.

Voordat Jeroen Corporise oprichtte, zag hij bedrijven om zich heen failliet gaan. Het ging voornamelijk om bedrijven van kennissen waar jaren hard werk in had gezeten om het op te bouwen. Hierdoor zag Jeroen ook in de privé omgeving wat de impact van een faillissement is.

Er waren wel adviesbureaus, maar de bedragen die daarvoor moesten worden neergelegd en de vrijblijvendheid die daaraan gekoppeld was klopten niet met elkaar. Dikke rapporten, geen garanties, en vooruitbetalen op momenten dat het eigenlijk niet kan.

Jeroen is uit persoonlijke frustratie onderzoek gaan doen naar bewezen methoden in het buitenland om bedrijven in problemen er bovenop te helpen. In Nederland bleken reorganisaties al gauw alleen om het ontslaan van mensen te gaan. Maar tijdens de zoektocht kwam Jeroen terecht bij in de VS succesvol bewezen concepten, waarna Corporise in 2007 van de grond is gekomen.

In de afgelopen tien jaar heeft Corporise deze methoden steeds verder aangescherpt en nog beter aangepast aan de Nederlandse situatie. Er zijn hiermee vele faillissementen voorkomen en doorstarten gerealiseerd.Filosofie

Wat begon als een vriendendienst is uitgegroeid tot een organisatie met ruim 10 werknemers die bedrijven uit de brand helpt.

Bij Corporise wordt gewerkt in een informele sfeer die ervoor zorgt dat resultaten voor klanten worden behaald, ondanks dat we met zware materie te maken hebben. Vanuit deze filosofie heeft Corporise tientallen bedrijven met meer dan een miljoen euro omzet geholpen. Persoonlijk contact met de klant staat hierin voorop, maar ook het plezier hebben in het werk dat we doen is belangrijk.

Corporise helpt niet met een ongrijpbaar advies, maar met een duidelijk actieplan dat samen wordt geïmplementeerd. Zo wordt er in korte tijd veel resultaat behaald. Hierbij staat de ondernemer voorop en krijgt deze nooit de schuld van de situatie, we nemen deze zoals hij is.