Pre-pack

Corporise verzorgt een pre-pack doorstart voor bedrijven waarvoor een faillissement dreigt

Meer informatieContact

Stevent u af op een faillissement en weet u niet goed welke mogelijkheden u heeft tot een doorstart? Wilt u het er niet zomaar op aan laten komen, zoekt u in plaats daarvan naar een helder plan? Een pre-pack doorstart door Corporise biedt dan uitkomst, we zijn u daar graag mee van dienst.

Met een pre-pack helpen we u een helder plan op te stellen op het moment dat er een faillissement dreigt. We gaan in gesprek met kandidaten voor een overname, waardoor we dit proces zo soepel mogelijk laten verlopen. Dankzij een pre-pack doorstart kunt u een faillissement zonder helder plan afwenden.

Corporise kan helpen uw organisatie voor te bereiden op een doorstart. We maken alles in gereedheid voor een pre-pack, wat betekent dat we al op voorhand in gesprek gaan met kandidaten die interesse hebben in een doorstart. Op die manier analyseren we alvast de mogelijkheden en komt u niet voor verrassingen te staan op het moment dat het faillissement zich eenmaal aandient.

We hanteren voor een pre-pack doorstart een helder stappenplan, op basis waarvan we u stap voor stap van dienst kunnen zijn. Dat betekent dat we allereerst de levensvatbaarheid van de organisatie analyseren. Op basis daarvan zoeken we naar mogelijkheden voor een herstructurering, zodat er een helder beeld ontstaat van wat er mogelijk is. Vervolgens doen we onderzoek naar potentiële kandidaten voor een doorstart, zodat we de pre-pack doorstart van A tot Z kunnen begeleiden.

Wanneer is een pre-pack geschikt? Een pre-pack doorstart vormt een goede keuze op het moment dat u af lijkt te stevenen op een faillissement. We helpen u de levensvatbaarheid van de onderneming te analyseren of kunnen zoeken naar de bedrijfsonderdelen die de moeite waard zijn en die gered kunnen worden. We zorgen er met een pre-pack doorstart voor dat u op voorhand een plan kunt maken om het faillissement een goed vervolg te geven. Blijven jullie betrokken tijdens de doorstart? Ja, we zorgen tijdens zowel het voortraject als de doorstart zelf voor de begeleiding die u wenst. Dat betekent dat we werken aan de voorbereiding van een pre-pack en we u vervolgens van dienst kunnen zijn tijdens de gesprekken met overnamekandidaten. We zorgen ervoor dat u de onderneming op de juiste wijze kunt overdragen, zodat u zelf geen omkijken heeft naar de doorstart.

pre-pack
pre-pack

Soms is de acute liquiditeitsbehoefte dusdanig hoog, complex of spoedeisend dat het (in uitzonderlijke gevallen) niet meer mogelijk om faillissement te voorkomen. In dat geval helpen we bij het aanvragen van faillissement en het maken van een succesvolle doorstart.

Om een faillissement te voorkomen staat in 1e instantie “Cash-is-King”. Corporise brengt bij uw bedrijf de expertise binnen om de cashflow in no-time weer op pijl te brengen. Indien nodig regelen we overbruggingsfinanciering en stellen we schuldeisers tevreden.

Veelgestelde vragen

vraag 3

Bewezen succesvol voor bedrijven met:


10 - 300 medewerkers


Liquiditeitsproblemen


> 1 mln omzet

Samen problemen aanpakken?

Corporise heeft alle expertise in huis om uw bedrijf weer gezond te maken. Bel 020 – 820 2280 of vul onderstaand formulier in en we nemen vandaag nog contact op om de mogelijkheden te bespreken.